33,9927$% 0.02
37,5718€% 0.24
44,4052£% 0.07
2.744,84%0,02
4.546,00%0,02
1953605฿%-0.20545
Yalova Devlet Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olması için afiliasyon sürecinin Şubat ayı sonuna kadar yapılacağını belirten Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi tarafından alınan doktorların Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşecek hastanede Yalova halkına hizmet vermeye başlamasını beklediklerini dile getirdi.
DEVLET HASTANESİNİ NİTELİKLİ HALE GEİTRMEK İSTİYORUZ
Morfoloji binasını Yalova Üniversitesi’nin yaptığını söyleyen Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. Binamızı tamamlamak üzereyiz. Bir yandan da hocalarımızı alıyoruz. 30 tane ihaleye çıktık. Rekor kırdık. Bir yılda 30 doktorun alımı konusunda gayret gösterdik. Yalova’mıza hastanemizin ihtiyaç duyduğu doktorları getirme noktasında özel bir seçim yaptık.
BU HEKİMLER NE YAPACAK?
Bundan sonraki süreçte afiliasyon gerekiyor. Afiliasyon işi ise Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleşen bir durum. Hastane Mart-Nisan gibi açılmak isteniyor. Bizim de ümidimiz Şubat ayı sonuna kadar afiliasyonun gerçekleşmesi. Çünkü bizim getirdiğimiz doktor arkadaşlarımızın bil fiil çalışabilmesi için afiliasyona ihtiyaç var. Buraya 30 hekim getirdik. Bu hekimler ne yapacak? Boş boş odada mı oturtacağız onları? Yalova’nın onkolok, gastroonkolok, batin cerrahına, endokrin uzmanına ihtiyacı var. Birçok alanda hekim arkadaşları burada olmayanlardan seçtik.
SİSTEME DESTEK OLMAK İSTİYORUZ
Yalova Üniversitesi olarak Yalova’nın sistemine her alanda destek olmak istiyoruz. Biz ilk 3-4 yıl Tıp Fakültesi’nde eğitim verecek hocaları almakla da işe başlayabilirdik. Ama bunu yapmayarak hastanede vatandaşa hizmet edecek doktorları getirdik. Yani Yalova’nın ve Yalovalıların önceliğini düşündük. 2023 yılında riske girerek bu alıma devam edeceğiz. 25 kadromuz vardı. 9 fakülte, 5 MYO var ama siz kadronuzun yüzde 55’ini bir fakülteye tahsis ediyorsunuz. Bunu neden yapıyoruz? Devletimiz Yalova’ya çok güzel bir hastane yaptı. Bu hastaneyi daha nitelikli hale getirmek istiyoruz.”
DEVLET HASTANESİ EĞİTİM ARAŞTIRMA OLACAK
Yalova Devlet Hastanesi ilerleyen süreçte Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Burada Devlet Hastanemiz ile Tıp Fakültemiz birleşecek. Hastanenin yönetimi Sağlık Bakanlığı’nda olacak. Bizim hekimlerimiz, dekanlarımız, bölüm başkanlarımız, hocalarımız bu hastanede görev yapacaklar. Hep beraber birlikte çalışma yürütecekler.
TUSAŞ’DA ÇALIŞAN YOK 3 ÖĞRENCİMİZ STAJ GÖRÜYOR
Ülkemizin savunma sanayisinde önemli bir rol oynayan TUSAŞ ile gerçekleştirdiğimiz protokol sayesinde Mühendislik Fakültesi’ndeki öğrencilerimizin staj yapabilmelerine imkân sağlayacağız. TUSAŞ’da 6 bin 700 mühendis çalışıyor ama bunların içerisinde bir tane bile üniversitemizden mezun olan yok. Sadece 3 öğrencimizin staj yaptığını belirledik. Bu durum bizi üzdü. Bu durumu değiştirmek istiyoruz.
Ayrıca Asil Çelik Fabrikası’nda staj imkânı sağlayan anlaşmaya imza attık. Ayrıca Asil Çelik Fabrikası üniversitemize atölye kuracak. Kale Grup da Sanat Tasarım Fakültemizin yapımı noktasında bize destek verecek. Ayrıca Sanat Tasarım Fakültemizin içerisinde 2 ayrı atölye inşa edecekler.
TEKNOPARK DEĞER KATACAK
Almanya’nın ve Hollanda’nın yaptığını yaparak Teknopark ve Mühendislik Fakültesi’ni Yalova Makine OSB’nin içine gömme kararı aldık. Bu sayede bir fiil atölyenin, laboratuvarın içerisinde olacak.
HELİKOPTER FİRMASINI GELMEK İSTİYOR
Dünyada çok önemli fırsatlar var. Helikopter sanayisinde Ukrayna çok önemli bir ülke. O anlamdaki önemli bir firma fabrikasını Yalova’ya taşıyacak. İhtiyaç duyduğu mühendisini de Yalova Üniversitesi’nden alacak. Bizden sadece 7 dönümlük bir arazi istiyorlar.
Bu konuda Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’le de görüşeceğiz. Bu konuda anlaşırsak o firmayı getireceğiz. Sanayi anlamında birçok önemli firma da Yalova’ya geliyor. Bunların hepsi Yalova’ya değer katacak. Bunların gelmesi ile öğrencilerimiz buralarda staj yapacak, ardından da buralarda çalışmaya başlayacaklar.
PANAMA’YA EĞİTİM DESTEĞİ
Panama’da gemi filosu bakımından çok önemli bir firması var. STC firması. Bu firma Panama Kanalı’nı kullanan Dünya’daki birçok denizcilik firmasına eğitim veriyor. Biz STS firması ile yaptığımız anlaşma ile birlikte kendi tecrübemizi Panama’ya aktaracağız. Şu an STC’nin gerçekleştireceği eğitimi biz vereceğiz. Üniversitemizi yurt dışı tanınırlık noktasında önemli bir yere taşıyacağız. Yüzde 100 doluluk oranı Bu yıl tüm fakültelerimiz yüzde 100 doluluk oranı gösterdi. Bu durum bizi çok sevindirdi. Bize verilen öğrenci kontenjanın dahi üstüne çıktık. Bu üniversitemizin tercih edildiğini gösteriyor.
POLİMERDE ODTÜ’NÜN ÖNÜNDEYİZ
Polimer Mühendisliği noktasında çıkarttığımız ürün konusunda ODTÜ’nün bile önündeyiz. Rakamlar bunu gösteriyor. Ancak Polimer Mühendisliği’ni tanıtma noktasında bir eksikliğimiz var. Şu an öğrenci alamadığımız bir bölüm ve ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu bir bölüm. Sadece 3 ve 4. Sınıflarda ve yüksek lisansta öğrencilerimiz var. Yeni öğrenci alamadık. Başvuranlar yok.
Halbuki bu bölümden mezun olanların yüzde 98’i istihdam ediliyor. Maalesef bu bölüme ülkemizde rağbet çok yok. Halbuki ABD, Almanya ve İngiltere gibi sanayileşmiş ülkelerde polimer malzeme mühendisliği çok ileri düzeyde. Tanıtım açısından sıkıntımız var. Öğrencilerimi bu bölüme yönlendirmemiz gerekiyor.
SAFRAN YERLEŞKESİNE GİDİNCE KAÇIYORUM
Safran Yolu’ndaki Meslek Yüksek Okulu’na gittiğimde psikoloji öğrencilerinden kaçıyorum” diyen Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerin mezun oldukları lise, bizim sunduğumuz imkanlardan daha fazlasına sahip. Ya açmayacaksın, ya da açıyorsan o öğrenciye güzel imkanlar sunacaksın. Biz bu arkadaşlara kampüste geçici bir yer ayarladık. 2. dönemde onları kampüsümüze alacağız. Yani bizim bunları hızlı bir şekilde sonuca kavuşturmamız lazım. Desteğe çok ihtiyacımız var.
BÜTÇEMİZ HER YIL DÜŞMÜŞ PARA BULDUK
Bizim bütçemiz her yıl düşmüş. 34 milyon TL bütçe ile başlayan bir bütçe 22 milyon TL’ye kadar düşmüş. Bu yıl devletten alacağımız bütçe 40-45 milyon TL olacaktı. Ancak biz sermaye bütçesi olarak 62 milyon TL almayı başardık. Yeter mi; yetmez. Bu yıl nasıl bu kadar ek bütçe almayı başardıysak, 2023 yılında da bu istikametten şaşmayıp, 62 milyon TL’ye ilaveten yeni ekleri bütçemize katacağız. Kampüsümüzü gerçekten yaşanabilir bir kampüs havasına sokmamız gerekiyor.
LABORATUVAR VE BORSA KURULUCAK
Mühendislik Fakülte’mizde 7 bölüm var. Ama maalesef 2 laboratuvar vardı. Biz kalan 5 laboratuvarı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 350 bin ile 500 bin TL’lik bütçelerle bunu yapıyoruz. Bu yeter mi; yetmez. Bunu bizim 2 milyon TL’ye kadar çıkartmamız lazım. Yani biz, eldeki kısıtlı bütçe ile bir yola başladık. Önümüzdeki yıllarda o bölümlere yapacağımız ilave desteklerle birlikte onları da büyüteceğiz.
Bu laboratuvarlardan 2 tanesini Yalova İl Özel İdaresi kuracak. İstanbul Borsası da bize laboratuvar kurmaya gelecek. İstanbul Borsası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir borsa ve laboratuvar kuracak. Ayrıca morfoloji binasına da 2 adet laboratuvar daha kuracak.
94. SIRAYA GERİLEMİŞİZ
Göreve geldiğimizde ciddi eksiklikler vardı. İlahiyat Fakültesi kurulmuş ama fakültenin mescidi yoktu. Öğretim görevlerinin masası yoktu. 102 üniversite kurulmuş Türkiye’de, Yalova Üniversitesi bunlar arasında 94. sırada yer alıyor. 3-4 yıl önce 60. sıralarda yer alıyormuşuz. Son 6 yılda 94. sıraya kadar gerilemişiz. Paydaşlarımız bile belli değildi. Kaliteyi iyileştirmek için ne yapacağımızı bile bilmiyorduk. Bunlar hep bizi geriye götürmüş.
HİLALİN YILDIZI GİBİYİZ
Kendimizi anlatırken ne diyoruz: Bir tarafta İstanbul, bir tarafta Bursa, bir tarafta Kocaeli, altta Balıkesir. Hilalin yıldızı gibiyiz. Ama sonuç yok. Mühendis fakültelerine öğrenci gelmiş, geçen yıl 340 öğrenci fakülteyi terk etmiş. Bunun 50 tanesi yatay geçiş olsa; 300’ü memnun olmadığı için gidiyor. Öğrencinin 14 hafta uygulama yapması lazım. Benim öğrencim 2 hafta yapabiliyor. Zira laboratuvarı yok.
2 YENİ FAKÜLTE KURUCAĞIZ
Yalova önemli bir tarım sektörüne sahip. Burada çiçekçilik, kivi üretimi, aronya üretiliyor. Yine Yalova, ülkenin en önemli gemi inşa alanlarından birisi durumunda. Ama Yalova’da ne bir Ziraat Fakültesi ne de lisans düzeyinde Gemi İnşaatı ve Denizcilik bölümü var. Ama biz başka bölümlere yoğunlaşmışız. Şimdiki bu yeni 4 yıllık süre zarfında Yalova GARDEN A.Ş ile görüşeceğiz, sanayiye gideceğiz. Ziraat Fakültesi ile Gemi İnşaatı ve Denizcilik gibi bölümleri kurmaya çalışacağız. Yalova basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve Prof. Dr. Hamit Er ile Genel Sekreter Vekili Yalçın Tokay, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oğuzhan Köse de katıldı.
Kaynak : Yerel Haber Servisi
Gençler Mazbatalarını Aldı ve Göreve Başladılar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.